Fanns det grevar på Östermalm?

UNDERHÅLLANDE TIDSRESA FRÅN MEDELPAD
Medelpad är ett av Sveriges minsta landskap, men har trots sin litenhet en rik historia fylld av dramatiska händelser och spännande människoöden som för många är ganska okänd.

För att inspirera till ökad kunskap väckte Sundsvallshistorikern Nils Johan Tjärnlund idén till den populära frågespalten ”Medelpadsfrågan” i Sundsvalls Tidning. Sedan hösten 2007 har han regelbundet besvarat läsarnas egna frågor om allt från mammutfynd till märkliga ortnamn.


Nu finns svaren äntligen samlade i en efterfrågad bok. Det är en underhållande, lärorik och tankeväckande tidsresa genom Medelpads långa historia. Här ges svar på de mest skiftande frågor:


Fanns Nobelpristagare från Medelpad? Vad var motivet till dråpet i Munktorpet? Vad ligger bakom det mystiska ortnamnet Sodom? Finns det ett kvarnhjul på Gärdetjärnens botten? 

 Ett 30-tal bilder kompletterar texterna, utvalda med hjälp av Nils Wide. Boken inspirerar till egna historiska upptäcktsfärder och är den perfekta presenten till den som redan trodde sig veta allt om Medelpad.

FANNS DET GREVAR PÅ ÖSTERMALM? Läsarnas egna frågor om Medelpads historia. 

220 sidor. Illustrerad i sv/v. Recito Förlag 2011.


Omslag Fanns det grevar på Östermalm NJT


Boken kostar 180 kronor plus porto och kan beställas genom formuläret nedan!