Vetenskapsjournalist

Sedan 2007 har jag medverkat som vetenskapsjournalist och skribent i uppbyggnaden av Wallenbergstiftelsernas webbplats. 
Tidigare var jag under åren 2001–2006 knuten till Sveriges Radios vetenskapsredaktion, Vetenskapsradion i P1, som nyhetsreporter, programledare och producent. Sedan 2006 är jag fri medarbetare.

Jag har bland annat bevakat de vetenskapliga Nobelprisen, intervjuat pristagare, som till exempel Vitalij Ginzburg på Lebedev-institutet i Moskva, och rapporterat från den årliga Nobelveckan i Stockholm.

I nyhetsrapporteringen har en mångfald ämnen cirkulerat. Inom medicinområdet har jag särskilt bevakat läkemedelsforskning och biomedicin. Jag har också ägnat mycket tid åt astronomi och rymdteknik.

Under 2005 producerade jag Vetandets världs gränstrakter, ett program i skärningspunkten mellan humaniora, samhällsvetenskap och naturvetenskap. Det ledde till fruktbara och intressanta diskussioner mellan forskare från olika utgångspunkter. Bland de ämnen som togs upp fanns naturmedicin, fågelinfluensan, provrörsbefruktning, nanoetik och genförändrade grödor.

År 2006 var jag producent och programledare för Vetenskapsradion Forum med bevakning av humaniora och samhällsvetenskap i vid bemärkelse. Jag producerade också Under stjärnorna, en sommarserie från Ven om ny astronomiforskning och historiska perspektiv på Tycho Brahe.

Jag var vetenskaplig medarbetare i nyhetsmagasinet Fokus från att tidningen grundades 2005 till 2009, och har också publicerat mig i tidskrifter som Axess, Språktidningen, Populär historia, Företagsminnen och Släkthistoria. Jag har varit återkommande krönikör i Sundsvalls Tidning.